EuroKegel
Bejelentkezés

Roger Conti a biliárdot a sport és a művészet igazi, egyetlen, tiszta ötvözetének tartotta - melyhez azonban ügyesség, mérték, önismeret, erős akarat és mind testi, mind mentális "edzés" szükséges.
Conti eltökélt volt, "A legszebb éveimből húszat áldoztam a biliárdra. Ha újra kellene kezdenem, újra megtenném." - nyilatkozta idősebb korában (kis híján száz évet élt).
"La tête et le bras" (Fej és kar!) - üzeni nekünk. Jó ha megszívleljük!

Egyesületünk (Társaság a Nemzetközi Bábus Biliárdért) központi célja a 2,60 m x 1,30 m belméretnél nem nagyobb biliárdasztalokon játszható biliárdjátékok, kiemelten az Eurokegel biliárdjáték (sport) vonatkozásában nemzeti és nemzetközi versenyek, bajnokságok, tornák rendezése, azok rendezésének elősegítése, illetve a vonatkozó sport szabályzatok kidolgozása, fejlesztése.
Szervezetünk részt vesz az Eurokegel játék tesztelésben, szabályának optimalizálásában. Elfogadja és figyelembe veszi a nemzetközi szabályegyeztetések döntéseit – de azok hiányában, saját gyakorlatából kiindulva és saját döntései alapján fejleszti a játékszabályt és a versenyszabályzatot.

Céljaink között szerepel az Eurokegel nemzetközi bábus biliárd játék/sport (illetve a tevékenységi körünkbe eső biliárdjátékok) népszerűsítése, e biliárdjátékokra alapuló nemzeti/nemzetközi biliárdklubok, egyesületek alakulásának kezdeményezése, elősegítése. Továbbá ezen játékokat kedvelők, az utánuk érdeklődők, a népszerűsítést segítők, illetve az e játékokat preferáló szervezetek összefogása, integrálása és ezekkel összefüggésben honi és nemzetközi tagtoborzás.


Társaság a Nemzetközi Bábus Biliárdért
/ Eurokegel Szakág


- postacím: 5600 Békéscsaba, Berzsenyi utca 59.
- e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
- telefon: +36209725902

Contact - In English, Po slovensky:
Dávid Szalkai
- e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
- tel.: +36302740966


Még egy idézet a végére:
"Semmiben sem nyilvánul meg olyan világosan az emberek jelleme, mint a játékban."
/ Lev Tolsztoj

Társhonlap: MagyarBiliárd.