EuroKegel
Bejelentkezés

Roger Conti a biliárdot a sport és a művészet igazi, egyetlen, tiszta ötvözetének tartotta - melyhez azonban ügyesség, mérték, önismeret, erős akarat és mind testi, mind mentális "edzés" szükséges.
Conti eltökélt volt, "A legszebb éveimből húszat áldoztam a biliárdra. Ha újra kellene kezdenem, újra megtenném." - nyilatkozta idősebb korában (kis híján száz évet élt).
"La tête et le bras" (Fej és kar!) - üzeni nekünk. Jó ha megszívleljük!

Múlthét végén sikerült megegyezésre jutni a német és a dán küldöttséggel az egységes hosszú bábukkal játszott nemzetközi bábus biliárd játék az "Eurokegel Biliárd" tekintetében!!

A mintegy öt éves nemzetközi bábus biliárd kapcsolatkeresgélést és a brandenburgi előkészítő megbeszélést követően múlthét végén két teljes napi tárgyalást követően kialakult az Eurokegel Biliárd lényegi szabálya, sőt a versenyrendszer és a nemzetközi szervezet tekintetében is érdemben sikerült egyezkedni.

Sőt lezajlott az első Eurokegel Kupa, melyen a csantavéri biliárdklub jelenlévő játékosival együtt négy nemzet képviseltette magát.

Az első négy helyen a következők végeztek:

  1. Apollónia György - Magyarország
  2. Tímár András - Magyarország
  3. Daniel Zumpe - Németország
  4. Szűcs Sándor - Magyarország

Gratulálunk nekik!

Itt kell megjegyezni, hogy a legizgalmasabb és egyben legnagyobb érdeklődésre okot adó mérkőzés a németek legjobb formában lévő játékosa Daniel Zumpe és Tímár András között zajlott. Feszült és lelkes figyelem közepette András gyönyörű, elegáns játékkel győzedelmeskedett.
Örömteli volt! :-).

A megbeszéléseknek és a versenynek a gyomaendrődi Körös Hotel adott otthont, szenzációsan jó körülményeket nyújtva.

Kialakult tehát a Eurokegel Biliárd játék 1.0-ás verziója, mely nagy örömünkre igen közel esik a mi 120-as játékunkhoz. Természetesen még van csiszolni való a szabályon és sok előkészítő munka is amíg benyújthatjuk a az új sport bejegyzés iránti kérelmet CEB részére (CEB: Confédération Européenne de Billard, web-->)

A részletekről folyamatosan beszámolunk.

További képek -->


Társaság a Nemzetközi Bábus Biliárdért
/ Eurokegel Szakág


- postacím: 5600 Békéscsaba, Berzsenyi utca 59.
- e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
- telefon: +36209725902

Contact - In English, Po slovensky:
Dávid Szalkai
- e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
- tel.: +36302740966


Még egy idézet a végére:
"Semmiben sem nyilvánul meg olyan világosan az emberek jelleme, mint a játékban."
/ Lev Tolsztoj

Társhonlap: MagyarBiliárd.